Budownictwo i architektura : Thomas Phifer and Partners przedstawia projekt dla Corning Museum of Glass

Dzięki uprzejmości nowojorskiej praktyki Thomasa Phifer and Partners Thomas Phifer i Partnerzy zaprezentowali swój projekt nowej ekspansji North Wing o powierzchni 100 000 stóp kwadratowych w Corning Museum of Glass w Corning w stanie Nowy Jork.
Stan techniki,.
Energia inteligentna.
budynek zapewni idealne środowisko wewnętrzne do zachowania niezrównanej kolekcji muzeum ze szkła poprzez naturalne oświetlenie, inteligentną obudowę budynku i wyrafinowane sterowanie jakością temperatury i powietrza.
Skrzydło Północne o wartości 64 milionów USD zostanie ukończone w 2014 roku.
Kontynuuj po przerwie, aby dowiedzieć się więcej o ekspansji North Wing.
+ 11 Ekspansja zapewni naturalne światło dzienne za pomocą zaawansowanego systemu pomiaru światła.
Rozproszone świetliki zapewniają większość światła wymaganego do oglądania sztuki.
Elektryczne oświetlenie toru jest zaprogramowane, aby uzupełniać i podkreślać sztukę, dostosowując się do zmian w naturalnym naturalnym oświetleniu zewnętrznym.
Fotokomórki umieszczone na dachu budynku współpracują z elektrycznymi kontrolkami oświetlenia toru, aby połączyć światło dzienne i poziomy światła elektrycznego w celu optymalizacji zużycia energii podczas wszystkich godzin pracy.
Galeria – dzięki uprzejmości Thomas Phifer and Partners Współczesna fasada galerii będzie wykonana z aluminium, z prostopadłymi ostrzami ultra-cienkiego szkła specjalnego.
Okna i świetliki, które przerywają fasadę, będą podwójnie szklone, a szkło izolacyjne wykorzystuje powłokę o wysokiej wydajności nisko-E (o niskiej emisyjności), aby zminimalizować przyrost ciepła.
Dodatkowa powłoka filtrująca UV szkła dodatkowo chroni sztukę przed szkodliwym promieniowaniem ultrafioletowym.
Dzięki uprzejmości Thomasa Phifera i partnerów, dla nas nauka współpracy światła i szkła była naprawdę satysfakcjonująca.
Szkło to sztuka performance – od płynności po sposób rozpraszania światła w przestrzeni.
Robimy miejsca, aby umożliwić ludziom kontakt z magią szkła.
Phifer powiedział.
Kontrolowane przez klimat środowisko kontroluje temperaturę i wilgotność wnętrza, jednocześnie starannie eliminując kurz i inne czynniki zanieczyszczające ze środowiska muzeum.
Uwzględnione w ekspansji będzie 26.000 stóp kwadratowych przestrzeni galerii.
To największa przestrzeń poświęcona prezentacji sztuki współczesnej w szkle.
Elementy przyjazne dla środowiska: korytarz północny – dzięki uprzejmości firmy Thomas Phifer and Partners Szyby zespolone z podwójną szybą o wysokiej wydajności, niskoemisyjna powłoka zmniejszająca zyski ciepła Oświetlenie dzienne zapewniane przez naturalne światło System zbierania światła dziennego Monitory dwutlenku węgla kontrolują objętość wlotu powietrza z zewnątrz Koło entalpii odzyskuje energię cieplną z budynku odprowadzania spalin Kontrola VAV nabiega na ślad zajętości i wydajności systemu w celu zmniejszenia zużycia energii Ekonomizer wody wykorzystuje chłodnie kominowe zamiast agregatów chłodniczych do produkcji chłodzenia zimą dla pomp Wielokrotne zawory na wężownicy chłodzącej zmniejszają energię potrzebną do osuszania Uruchomienie systemów budynku maksymalizuje wydajność sprzętu Personel obiektu Szkolenie usprawnia długoterminową konserwację i eksploatację Projektowanie retencji wody deszczowej redukuje spływ i erozję Oświetlenie witryny jest zaprojektowane tak, aby spełniało standardy Dark Sky
[więcej w: listwa przypodłogowa biała, Listwy przypodłogowe, panele podłogowe sklep online ]

Powiązane tematy z artykułem: listwa przypodłogowa biała Listwy przypodłogowe panele podłogowe sklep online